Pietų Azijos šalis – Indija pasižymi giliomis tradicijomis ir religiniais įsitikinimais. Nuo seno susiformavusi kultūra nesikeičia kaip ir vietinis stalo etiketas. Žinoma, nors dažnu atveju nuo seno valgoma ant žemės, pasiklojus kilimėlį arba pasidėjus pagalvę prie žemo staliuko, retesniais atvejais indų šeimose yra mums įprastas valgomojo stalas su kėdėmis. Indijoje svarbiausiu ir pagrindiniu dienos maistu laikoma vakarienė, nors valgomi dar pusryčiai, pietūs ir pavakariai.
Etiketas prie stalo einant pas Indijos gyventojus į svečius:
Ateinant pas vietinį gyventoją į svečius, būtinai reikia nusiauti batus, o šiam besiūlant jums karštą gėrimą ar užkandžius vertėtų atsisakyti. Nors indas siūlys jums dar kelis kartus, rekomenduotina vis tiek atsisakyti, nes kitu atveju parodysite šeimininkui nepagarbą. Greičiausiai iškils esminis klausimas, kodėl gi siūloma arbata, kava ir kiti skanumynai? Kiekvienas mandagus šeimininkas pagal etiketo taisykles turi pasiūlyti vaišes, o svečio pareiga yra atsisakyti.
Nepulkite prie stalo, jums šeimininkas pats parodys kur atsisėsti. Prieš valgant ir po valgio reikia išsiplauti rankas, kojas ir veidą. Nesvarbu ar naudosite įrankius, ar ne – reikia valgyti naudojantis dešine ranka, nes ji reiškia švarą, gėrį, sėkmę ir sveikatą. Tuo tarpu kairė ranka laikoma nešvaros simboliu ir su ją tradiciškai įprasta nusiauti batus, naudojantis tualetu ir asmenine higiena. Kalbant apie rankas, jeigu turėsite atnešę dovanų šeimininkams, jas verčiau paduoti su dešine ranka, nes padavus su kaire reiškia nepagarbą, šeimininkas gali įsižeisti.
Valgymo tradicijos skiriasi nuo mums įprastos, nes visi vienu metu nesėda prie stalo. Pagal rangus pirmiausia yra aptarnaujami svarbiausi svečiai, šeimos vyriausieji, tuomet vyrai ir vaikai. Moterų pareiga yra aptarnauti prie stalo, todėl jos valgo paskutinės, suvartojant maisto likučius. Jeigu svečiuositės indų šeimoje kaip svečias, pravartu žinoti, kad reikia palikti kažkiek maisto likučių. Toks simbolis reiškia, kad esate sotus, šeimininkas jausis laimingas.
Dažniausiai yra pateikiamas maistas viename bendrame inde, nors kai kuriais atvejais galima sulaukti atskirai sudėto maisto kiekvienoje lėkštėje. Indai įprastai būna metaliniai, jų viduryje pateikiami ryžiai ir duona, o aplinkui pagrindinis maistas. Tradiciškai valgoma rankomis, naudojantis dešinės rankos pirštais, tačiau gali būti naudojami tokie stalo įrankiai kaip šaukštas ir šakutė.
Indų patiekaluose mažai randama mėsos produktų, nes yra įsitikinimas, kad negalima skriausti gyvūnų dėl savo sotumo jausmo. Dėl mažai naudojimų mėsos produktų, beveik trečdalis indų laiko save vegetarais, nes jie atpranta nuo mėsos, ir jiems jų organizmas jos nereikalauja. Žinoma, čia valgoma ir vertinama aviena, vištiena ir žuvis.